2017-07-15 DNS troubles / ongelmat

Some Kortepohja Student Village users are facing networking problems. They are derived from IP version 6 domain name system (DNS). One way to get over the problem is to disable IPv6 networking on your computer: https://support.microsoft.com/en-us/help/929852/how-to-disable-ipv6-or-its-components-in-windows

If you are using a router, you should disable the IPv6 networking of your router, instead.

===

Joillakin kylän asukkailla on ilmennyt verkko-ongelmia. Ne johtuvat IP versio 6 protokollasta. Kylän nimipalvelin tarjoaa vain IPv4 nimipalveluasetukset, ja verkkoon kytketty laite saattaa tallettaa toimimattomat IPv6 nimipalveluasetukset. Yksi tapa testata onko kyse tästä, on poistaa verkkoon kytketyltä laitteelta IPv6 protokolla silloin kun laite on ylioppilaskylän verkossa: https://support.microsoft.com/fi-fi/help/929852/how-to-disable-ipv6-or-its-components-in-windows

Jos käytät reititintä, sinun on tuon sijaan suljettava reitittimen IPv6-liikenne. Kysy tähän ohjetta tarvittaessa Ask IT -lomakkeella; kerro silloin myös reitittimesi merkki ja malli.

Terveisin, verkkotuki V.