Liitäntärasia

Jokaisessa ylioppilaskylän asunnossa on yksi tai useampia Kortex-verkon liitäntärasioita. Liitäntärasiat on sijoitettu seinän alaosaan. Verkkokaapeli liitetään verkkorasian reikään (liitäntäpistukkaan).

Perinteisessä liitäntärasiassa on yleensä kaksi pistukkaa. Vain yhdestä pistukasta on kytketty yhteys eteenpäin.
Hybridi-liitäntärasiassa on sekä normaali RJ-45-pistukka (kuvassa vasemmalla, suojakannen alla) että valmius valokuituliitännälle.

Liitäntärasioita on kahta päätyyppiä: perinteinen liitäntärasia, jossa pistukkareiät ovat selvästi nähtävissä, ja hybridi-liitäntärasia, jossa pistukka on piilossa rasian alapinnalla. Hybridi-liitäntärasiat ovat H- ja J-talojen asunnoissa (yksi per asunto), ja asunnon huonemäärästä riippuen niissä on lisäksi yksi tai useampia perinteisiä liitäntärasioita.

Joskus pistukka on kulunut väljäksi. Silloin verkkokaapelin liitin ei asetu aina samaan asentoon, ja verkkoyhteys saattaa katkeilla. Jos katkeilua tapahtuu usein, lähetä Ask IT -yhteydenottolomake ja kerro siinä ongelmatilanteestasi.

R- ja S-taloissa on valokuituliitäntä vasemmalla ja RJ-45 -pistukka oikealla.

Pääsääntöisesti jokaisessa huoneessa on tasan yksi pistukka josta yhteys on kytketty eteenpäin. Jos siis et saa yhteyttä ensiyrittämällä, kannattaa kokeilla toisesta pistukkareiästä. F-, H- ja J-taloissa on kaapelointitekniikasta johtuen yksi ”ylimääräinen” liitäntärasia. Voit pyytää, että F-, H- ja J-talojen asunnossasi vaihdetaan yhteys rasiasta toiseen, jotta saat käyttöösi kalustuksen kannalta paremmin sijoitetun liitäntärasian. Lähetä pyyntö Ask IT -lomakkeella.

Ylioppilaskylän A-talon rasiaohje

Remontoidun A-talon asunnoissa on sähkökaappiin sijoitettu verkkoyhteyskaapeli

Remontoidussa kylän A-talossa yhteys on tuotu asunnon sähkökaappiin. Siellä on lyhyt vihreä liitäntäjohto, jolla asukas voi itse valita, liitetäänkö verkkoon asunnon liitäntärasia 1 vai liitäntärasia 2. Asunnon sähkökaapissa on myös tilaa reitittimelle, jolloin se on siististi näkymättömissä.

Vihreä liitäntäjohto kuuluu talon varustukseen, eikä sitä saa viedä pois sähkökaapista. Mikäli kaapeli puuttuu muuttaessasi asuntoon, tai kaapeli vioittuu, ota yhteyttä Ask IT -lomakkeella.