Kortex-tietoverkon käytön aloitus

Yksinkertaisin tapa ottaa Kortex käyttöön on yhdistää oma tietokone verkkokaapelilla huoneessa olevan liitäntärasian vapaana olevaan liitäntäpistukkaan (huom erityisesti A-, F-, H- ja J-talojen asukkaat: tarkista liitäntärasia-ohje). Kun avaat tietokoneellasi nettiselaimen, se ohjaa sinut automaattisesti rekisteröimään tietokoneesi osoitteessa http://www.kortex.jyu.fi/ ja poimii lomakkeelle valmiiksi tietokoneesi laiteosoitteen (MAC-osoite).

Suosittelemme kuitenkin harkitsemaan reitittimen hankintaa. Reititin yhdistetään verkkokaapelilla huoneessa olevan liitäntärasian vapaana olevaan liitäntäpistukkaan (huom erityisesti F-, H- ja J-talojen asukkaat: tarkista liitäntärasia-ohje). Oma tietokoneesi (tai muu verkkoa käyttävä laitteesi) yhdistetään reitittimeen joko kaapelilla tai langattomasti, reitittimen mukana tulevan ohjeen mukaisesti. Kun kytkentöjen jälkeen avaat nettiselaimen, se ohjaa sinut automaattisesti rekisteröimään reitittimesi osoitteessa http://www.kortex.jyu.fi/ ja poimii lomakkeelle valmiiksi reitittimesi laiteosoitteen (MAC-osoite). Huomaa, että reititintä käytettäessä rekisteröinti koskee reititintä, eikä reitittimeen kytkemääsi tietokonetta tai muuta laitetta.

Kun verkonvanhin on hyväksynyt rekisteröintisi, rekisteröity laite noutaa verkkoasetukset, ja yhteytesi Internetiin on avattu!